Петър Златанович: Проблемът ни е психологически, не баскетболен


Петър Златанович: Проблемът ни е психологически, не баскетболен
(сн. balkan-basket.com)
01-04-2023 22:02 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович смята, че отборът му има психологически проблем, а не толкова баскетболен. Ето какво сподели още той пред BGbasket.com след загубата от Берое в Ботевград:

 

„Не можем да говорим за това какво сме наваксали, защото изиграхме изключително лош мач. Не съм мислил, че толкова ще повлияе тази загуба на Купата и оттам още си влачим с нас някакви последствия. Не можем да започнем да мислим за мачовете занапред. Това е моя вина, аз трябва да им избия това от главата.


От друга страна имахме много отворени стрелби, които не сме вкарали, но и това не е толкова голям проблем, колкото защитата. Много от нещата идват от главата, където имаме проблеми и трябва да работим върху тях. Не успяхме да направим това, което сме работили в защита. Изключително психологически проблем, не толкова баскетболен. Естествено, едното повлича друго. Част от вината за това е моя.

 

Казал съм и в съблекалнята, че сме отбор и трябва да излизаме като такъв и от загубите. Избрали сме си тази трудна посока, трябва да се вдигнем, да останем заедно и да свършим работата до плейофите.

 

Целта ни бе да задържим второто място и преди тази непланирана загуба. Сега просто е по-трудно, но ние сами сме си го направили, така че ще се вдигнем като отбор и ще направим всичко възможно да го задържим.

 

За двата дни, които имахме след мача с Левски, реално не сме много тренирали, защото пак имаме някакви проблеми. При Илиян е с коляното, Денг не беше тренирал заради стомашен вирус, Грозев има проблем с лакътя. Имали сме една тренировка.

 

Суарес получи удар в коляното през последната част и ми каза, че не може повече. Предстои да видим каква е ситуацията с него.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи