Везенков: Евробаскет ми помогна да поемам повече отговорности


Везенков: Евробаскет ми помогна да поемам повече отговорности
(сн. FIBA.basketball)
01-04-2023 15:03 | BGbasket.com

Александър Везенков разкри, че участието му на Евробаскет 2022 му е да поема повече отговорности през този сезон. Националът е лидер на Олимпиакос и основен претендент за наградата MVP в Евролигата, а ето какво каза той след победата срещу големия съперник Панатинайкос:

 

„Това, което направи Томас Уолкъп в мача, беше нереално. Той е много важен за нашия отбор, също като Блек, който свърши важна работа. Винаги някой ще изпъква. Не играхме добре с много грешки. Темпото беше в полза на Панатинайкос през първото полувреме, ние реагирахме след това. Трябва да подобрим представянето си и да сме готови за плейофите"

 

Искам да помогна на моя отбор. Трябва да допринасяш по всякакъв начин. Винаги започваме със защитата. Най-важното е да завършим редовния сезон добре.

 

Не разчитаме само на стрелба. Това никога не е било нашата философия. В някои мачове ще вкараме 110 точки, в други 60, целта е да победим и по двата начина. Защитата е това, което ни движи.

 

Работя и върху стрелбите си от 8-9 метра. Опитваме се да го усъвършенстваме и да идва по-често. Имаме много добри отношения и доверие с Уолкъп. Опитваме се да четем противника, въпреки че треньорът ни не харесва това, защото може да наруши някаква система.“

 

Не говорим за потенциални опоненти в плейофите. Ние сме скромни и жадни за успехи. Който и да е, ще сме готови на 100%. Предстои ни дълъг път до Финалната четворка. Евролигата е много конкурентна, няма лесен съперник.

 

Преодолях загубения полуфинал в Белград, Евробаскет също ми помогна да поема още малко отговорности. Най-важното е да победим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи