Кой е фаворит за титлата в NBA?


Кой е фаворит за титлата в NBA?
(сн. twitter.com/nuggets)
30-03-2023 13:09 | BGbasket.com

Настъпва най-интересната част от сезона в американската баскетболна лига NBA, а именно плейофите и определянето на шампиона. Намираме се в края на редовния сезон, като повече отбори имат да изиграят не повече от 10 срещи преди започването на елиминационната фаза. Естествено, всички искаме да знаем кой е най-вероятно да спечели титлата като за тази цел ще разгледаме отборите с най-големи шансове от двете конференции.

 

Започваме от Източната конференция, където лидер е отборът воден от Янис Адетокунбо Милуоки Бъкс. Отборът на гръцкия баскетболист е с баланс от 54 победи и 21 загуби, като води в класирането пред Бостън Селтикс с малка разлика. Именно Бостън са следващите в нашия списък от фаворити. Ако погледнете коефициенти за НБА в bet365, то ще видите, че „зелените“ са сред големите фаворити. Воденият от своя лидер Джейсън Тейтъм, тимът на Бостън дълго време през сезона беше дори на първо място, но слабата форма в последния месец позволи на Милуоки след паузата за мача на Звездите да ги изпревари и да имат домакинството предимство в евентуална финална серия на Изток.

 

На трета позиция в класирането са Филаделфия Севънти Сиксърс, които са водени от кандидата за MVP през настоящия сезон Джоел Ембийд. Ако говорим обаче за титлата и шансовете на Филаделфия да я спечелят, трябва да сме много внимателни, защото в последните сезони Филаделфия винаги започваха плейофите като един от най-големите фаворити на Изток, но винаги се проваляха. Ако разгледаме класирането надолу ще открием Кливланд Кавалиърс, Ню Йорк Никс и Бруклин Нетс, но не смятам, че има който и да е било от изброените отбори да спечели Източната конференция, още по-малко титлата в NBA.

 

Време е да погледнем и какво се случва на Запад. На първо място в Западната конференция ще открием Денвър Нъгетс, който е воден сръбската суперзвезда Nikola Jokić . Сърбинът е фаворит заедно с Ембийд за спечелването на MVP и това е напълно заслужено, защото почти всеки мач Йокич завършва с трипъл-дабъл. През тази кампания Джамал Мъри е напълно здрав и може да му помага, което прави този отбор основен фаворит за спечелването на титлата в NBA.

 

След тях ще видим Мемфис Гризлис, които играят изключително силно от началото на сезона и въпреки отсъствието на тяхната суперзвезда Джа Морант, който се забърка в неприятности извън баскетболното поле, но отново е на линия и може да играе за Гризлис, по-никакъв начин не можем да ги подценяваме и трябва да ги сложим в евентуалните бъдещи шампиони.

 

Изненадващо или не, но на третата позиция във временното класиране намираме Сакраменто Кингс. Те правят изключително силен сезон като разчитат на отборна игра, но не смятаме, че са фаворит за титлата. Такъв обаче е отборът на четвъртата позиция Финикс Сънс, които привлякоха Кевин Дюрант, който в момента е контузен, но се очаква да се завърне за плейофите и ако остане здрав, то Филаделфия с Дюрант, Букър и Крис Пол могат да спечелят титлата. Използвайки наличните Bet365 бонуси за NBA за мачове на Филаделфия, то може да получите допълнителни средства от букмейкъра.

 

По-надолу в класирането намираме Лос Анджелис Клипърс, които с Кауай Ленард могат да спечелят всяка една серия срещу всеки един отбор в NBA. Същото важи и за миналогодишните шампиони Голдън Стейт Уориърс, които със Стеф Къри могат да елиминират всеки съперник във фазата на плейофите и наистина ще бъде много интересна битката за титлата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи