Берое не успя да се противопостави на Пея в Балканската лига


Берое не успя да се противопостави на Пея в Балканската лига
(сн. НБЛ)
28-03-2023 20:05 | BGbasket.com

Отборът на Берое записа шеста загуба в Балканската лига. Тимът отстъпи на КБ Пея с 93:125 при гостуването в зала Карагачи, Печ.

 

След това поражение баскетболистите на Бойко Миленков остават с баланс от 3 победи и 6 загуби. Този мач отрежда на Берое четвъртото място във временното класиране, а Пея остава втори след като постигна осми успех от 10 изиграни двубоя до момента.

 

По програма за състава от Стара Загора предстои още едно гостуване от редовния сезон на Балканската лига на черногорския Милениум на 4 април, а преди това на 1 април старозагорци трябва да гостуват на Балкан в мач от 27-ия кръг от Националната баскетболна лига.

 

Берое откри резултата в срещата с два коша, но още три минути игрово време, равенството беше на лице. Серията от 16:0 от страна на домакините ги изведе напред в резултата с двуцифрена разлика, която се запази и до края на първия период – 37:14.

 

През втория период Берое съумя да бележи повече кошове, но независимо от това КБ Пея не намали оборотите и продължи да поддържа солидната си пледнина.

 

Тимът от Стара Загора успя да спечели третата четвърт с 31:22, но това съвсем не помогна на баскетболистите на Бойко Миленков да се добижат до противника. До края на двубоя нямашее промяна, като остана единствено да се доиграе срещата и да се оформи крайния резултат.

 

За Берое най-резултатен бе Данджел Пюрифой, който записа на сметката си дабъл-дабъл от 32 точки и 16 борби, като добави 4 асистенции и 4 откраднати топки. Келси Барлоу отбеляза 16 точки и добави 4 асистенции, с 13 остана Дарин Иванов, Мартин Стефанов е с 12 точки.

 

Джейлън Тейт отбеляза 22 точки за успеха на КБ Пея, Девоу Джоузеф добави 20.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КБ ПЕЯ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Берое, КБ Пея
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи