Росен Барчовски: Трябва да се научим да играем като фаворит


Росен Барчовски: Трябва да се научим да играем като фаворит
(сн. БФБ)
25-03-2023 00:29 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски даде обяснение за поражението от Левски с 81:86 във финала на турнира за Купата на България. Ето какво каза наставникът на "армейците" след края на срещата в "Арена София":

 

„Накрая 4 точки, една минута, два пъти топката е наша, два пъти завършваме нападението с грешки. Вторият път гарнирана с умишлен фаул. Ако бяхме стигнали до това, да имаме опит за стрелба и то успешен, те щяха да влезнат в страшно напрежение. Причината не е накрая, а в целия мач. Заслужено Левски спечели и ни надигра. Това, което те си пожелаха, да играят освободено го направиха. Ние не успяхме да устоим на напрежението. Може би се появи и умора, защото изиграхме тежки срещи, особено втория мач срещу Балкан. Йънг и Чо, които са почти незаменими, записаха много игрово време и това се отрази. Защитата ни не беше толкова агресивна. Оставихме им чисти положения. Тази освободеност, на ръба на ентусиазма им донесе много щастливи кошове, особено на младия Марио Боянов. Поздравявам го, чудесно се включи. Но тези три негови поредни тройки и още един кош, ни дойдоха в повече. Ние трябва да се научим да играем като фаворит. Бяхме фаворит и трябва да умеем да играем под такова напрежение. Без напрежение играe отборът, който няма големи цели.

 

Хубавата атмосфера, страшно многото хора, това е най-голямата победа на този турнир. Казах го веднъж сега ще повторя – помня българския баскетбол, срам ме е да кажа откога. На български мач сме пълнили зала Универсиада, зала Фестивална, където преди време се играеха баскетболни срещи, но тя е два пъти по-малка. Днес сигурно имаше над 3 хиляди човека, може и 4 хиляди да са били, което е страхотно.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи