Асен Великов: Ще играем много освободено


Асен Великов: Ще играем много освободено
(сн. BGbasket.com)
23-03-2023 19:12 | BGbasket.com

Капитанът на Левски Асен Великов смята, че отборът му ще излезе изцяло освободен психически в утрешния финал срещу ЦСКА в турнира за Купата на България по баскетбол. Ето какво каза лидерът на "сините" на пресконференцията преди сблъсъка:

 

„Като състезател мога да кажа, че трудностите, които имахме в отбора, ни попречиха и с всяка изминала тренировка се опитвахме да израстваме. Имаме доста млади момчета, които все още не могат да получат кредит на изява на този турнир, но се вижда, че всеки един от тях влиза със самочувствие и израства. Този сезон за Левски това е важното - да играе добър баскетбол и младите да се развиват. Намерихме нужната химия и колектив, а изненадаме много хора, утре ще играем финал и намерихме място в челната осмица, което за нас е успех.

 

Утре ще играем много освободено. Мачът е удоволствие за нас. Вътре в съблекалнята си мечтаехме за финал. Едва ли има отбор, който да идва обречен. Нашата цел сме я постигнали. Утрешният мач за нас ще е най-лесен от психическа гледна точка, защото ще сме освободени. Имаме своите шансове и се надявам всички фенове на Левски да дойдат в залата. Сигурен съм, че двата отбора ще покажем добър баскетбол. От 30 години двата тима не са се срещали и едва ли някой е вярвал, че още в първата година, когато ЦСКА се завръща, ще се срещнем с тях на финал. Това със сигурност е голям стимул за всички фенове. Дълги години наред не е имало толкова равностоен турнир. Благодаря на организаторите. За нас състезателите няма по-хубаво съоръжение в България, в което можем да играем. Откъм условия всичко е перфектно и се надявам утре двата тима да покажем спектакъл на хората. Ако можем да надминем зрелището от снощи, ще е чудесен завършек на Купата.

 

За финала мислим от момента, в който победихме Черноморец. Емоциите са много хубави и едва ли има състезател, който без значение колко е силен отбора му, да не мисли за финал. Утре и за двата отбора ще е една идея по-лесно, защото финала се играе най-лесно. Играл съм доста финали и определено като се връщам назад, финалите са възможно най-лесни от психолофическа гледна точка. Надявам се хората да са доволни в залата и да се насладим всички ние на мача. Аз лично ще се, защото може и да ми е последният финал. Силно се надявам да не ми е, но всеки финал, в който съм участвал, се опитвам максимално да се наслаждавам.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България, Левски, Асен Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи