Димитър Ангелов: Този финал е най-доброто постижение за нас до момента


Димитър Ангелов: Този финал е най-доброто постижение за нас до момента
(сн. BGbasket.com)
23-03-2023 18:51 | BGbasket.com

Наставникът на Левски Димитър Ангелов заяви, че отборът му закономерно е достигнал до финала на турнира за Купата на България. Ето какво още каза той на днешната пресконференция:

 

„Ние през целия сезон изпитвахме трудности. Правим състава в движение, работим и се стараем. Смятам, че закономерно достигаме до финала. Доста отбори ни подценяват, но съставът ни е изграден от опитни играчи с характер, които през годините са доказвали, че имат място в баскетбола в България. Този финал за нас до момента е най-доброто постижение, надявам се след утре да имаме още по-добро. Знам, че всички в ЦСКА очакват труден мач, така че ние ще дадем максимума от себе си. Надявам се да има хора в залата, защото наистина този турнир, който се организира, трябва да стане традиция да се играе в тази зала години наред. Във Франция турнирът се играе в зала „Берси" в Париж всяка година. Неутрална зала и най-добрата такава, която събира най-добрите отбори. Трябва да се поставят високи цели и мечти, за да се върви напред. Ако искаме българският баскетбол да върви напред, всеки трябва да захвърли своето его и да работи в тази цел. Дано един ден в София играем пред 10 хиляди човека, както го правят във волейбола. Благодаря за организацията на турнира. Надявам се утре да стане хубав мач с интрига до края и по-добрият отбор да победи.

 

Смятам, че напрежение имаше в първите мачове, както във всеки турнир. Първият мач винаги е най-труден. С течение на времето това напрежение спада. Нормално е да го има. Първите една-две минути на мача всеки играч ще прескочи този момент.

 

Съвсем в реда на нещата, ние не вярваме, че можем да спечелим този мач. Отборът на ЦСКА в момента играе много добър баскетбол, изгражда се с всеки изминал мач. Те трябва да се чувстват фаворити в този двубой. Така на нас ни подхожда. Едва ли не и Черноморец си избираха с кого да играят на финал, но нещата не се получиха. Така че ние със сигурност искаме да го вземем този мач, но дали ще успеем, зависи и от отбора, с който ще играем. При нас има жажда, има мотивация за победа. Надявам се да изиграем стойностен мач. Победихме ЦСКА веднъж и то за късмет до някаква част, вторият те ни смазаха, ако трябва да сме честни. В спорта трябва късмет, без него нещата не се получават. “

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Левски, Димитър Ангелов
Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи