Александър Чакмаков: Много хора казаха, че сме луди


Александър Чакмаков: Много хора казаха, че сме луди
(сн. BGbasket.com)
23-03-2023 18:36 | BGbasket.com

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков говори на пресконференцията преди утрешния финал срещу Левски в турнира за Купата на България:

 

„Много се изприказва. Благодарим на ръководството на залата за положените усилия този баскетболен празник да се получи. Зад едно състезание има много организационни мероприятия които не се виждат. Положихме огромния усилия, защото беше предизвикателство да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Залата е много голяма и ние знаехме от самото начало, че не можем да я запълним. Много хора казаха, че сме луди. Ние казахме "добре, нека да сме луди". Не сме го правили с финансова изгода, въпреки че сега мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това показва, че баскетболът може да бъде печеливш.

 

Всички в баскетбола сме в една лодка - независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота. Ние с Тити сме родени на една улица. Това обаче не ми пречи да искам всяка събота да го бия на футбол. В един бизнес сме и искаме да правим баскетбола продукт, всички ние искаме да играем в Европа и българските състезатели да израстват. Това е било водещото защо искаме да е в София. За съжаление, "Универсиада" беше по-уютна, но не беше възможно да приеме. Залата беше еднакво неутрална за всички отбори. Еднакво бяхме поставени всички като позиция на терена. Аз смятам, че се получи един много красив турнир. Казахме, че искахме да има около 3500 души за трите дни – това нещо ще се получи. Атмосферата е прекрасна, видях много бивши играчи от двата отбора, както и от други софийски отбори. Хората се върнаха в залата и за мен това е най-големият успех.

 

Относно спекулациите, които имаше вчера, че финалът е нагласен, можете ли да ми кажете как точно е? След толкова много ситуации в продължението, които бяхме спорни, включително и последните две сутиациите с коша на Таменанг Чо и пропускът от тройката на Христо Захариев. Как е нагласено? Адски обидно е за нас. Играхме с Плевен тежък мач, накрая се получи разлика, но играха много агресивна защита и беше много тежък. Същото бих казал и за мача с Левски. Треньорите казват, че състезателите им не играха добре, но изведнъж не отидохме на финал. Дайте да уважаваме труда и резултата и който е загубил да си подаде ръката. Или ще правим нещо интелигентно, или ще вървим в блатото. Изборът е на всички нас.

 

Искат да дойдат бивши състезатели на тима, за да гледат мача. Това е голям плюс за баскетбола и за ЦСКА. Това е и до някаква степен изразяване на доверие към това, което сме направили, даже благодарност.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, ЦСКА, Александър Чакмаков
Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи