Таня Гатева: Женски баскетбол ще има - той е бил и ще бъде!


Таня Гатева: Женски баскетбол ще има - той е бил и ще бъде!
(сн. FIBA.basketball)
11-03-2023 09:37 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева сподели очакванията си за турнира за Купата при жените, който ще започне този уикенд. Тимът се изправя срещу Локомотив София във втория полуфинал в зала „Общинска", а пред BGbasket.com наставникът сподели и вижданията си за нивото на отборите.

 

„Този турнир го чакаме още от миналия месец. На всички е ясно, че ние сме по-опитен отбор от всичко останали, които ще участват за Купата. Не смятам, че тимът на Локомотив може да ни изненада с нещо. Уважавам всички участници в този турнир и във всички случаи не бихме подценили нито един от противниците си. Може да се получи някаква тактическа изненада в някои от срещите. Смятам, че двубоят между Рилски спортист и Шампион 2006 ще бъде интересен. Надявам се младите момичета да дадат всичко възможно да стане красив баскетбол.

 

Конкуренция бих казала, че няма тази година за Берое. Колкото до останалите мачове - мисля, че биха станали оспорвани. Не се притесняваме от това, че сме по-добрият отбор и излизаме на терена, за да защитим труда си, хората, които седят зад нас и да натрупат опит младите момичета, защото това също е много важно. Тимът на Берое е съставен от опитни момичета, но има и 5 млади, които са следващото поколение. Добрата новина за нас е, че Яна Карамфилова се възстанови след контузията и ще може да играе на тези мачове.

 

Ако погледнем нивото в турнира отпреди 10 години, промяна определено има. Тогава е било трудно да се влезе в Топ 4. Като сметнем какво е политическото и финансовото положение в България, е хубаво, че има Купа на България и участваме.", заяви Гатева.

 

Тя коментира и отсъствието на един от фаворитите в последните години Монтана 2003: „За мен това е много несериозно отношение спрямо баскетбола, спрямо труда на Монтана 2003 в последните 30 години. Ние също участвахме в Адриатическата лига предишни години, както и във ФИБА Къп и никога не сме си позволили да не участваме. Смятам, че това не е правилното решение. Това е въпрос на организация. Няма какво повече да коментирам, това е тяхно решение и е хубаво нещата да се казват от истинската страна."

 

Таня Гатева сподели и мнението си за интереса към женски баскетбол в България: „Залата в Стара Загора ще бъде със сигурност пълна. Ние сме направили всичко възможно, въпреки цялото негативно отношение върху женския баскетбол, да го има. Той е бил и ще бъде! Така че женски баскетбол има. Има деца, които се занимават с баскетбол от малки до големи във всички клубове. Интерес ще има!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България (жени), Берое Стара Загора, Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи