Ирена Колева: Ще подходим по различен начин към мача за Купата с Рилски спортист


Ирена Колева: Ще подходим по различен начин към мача за Купата с Рилски спортист
(сн. БФБ)
10-03-2023 10:16 | Мария Маринова

Старши треньорът на Шампион 2006 Ирена Колева разкри, че нейният тим ще подходи по различен начин към двубоя с Рилски спортист в турнира за Купата при жените този уикенд спрямо предишните две срещи през сезона. Двата тима се изправят един срещу друг в първия полуфинал в Стара Загора, след като до момента си размениха по една победа, а пред BGbasket.com наставникът сподели и очакванията си за мача.

 

„Рилски спортист е отбор, който е съставен от млади състезателки, както и Шампион. Играли сме два пъти през годината и то за последно преди три месеца. Смятам, че и двата тима ще изглеждат по различен начин сега и се надявам, че нашият ще се справи по-добре. Ключова ще бъде играта в защита. Ние ще подходим по по-различен начин към този двубой, защото тук всичко се решава само в един мач, не е като в първенството“, заяви Колева.

 

Тя коментира и отсъствието на един от фаворитите в последните години Монтана 2003.

 

„С оглед на това, което се случи, това е и допълнителна мотивация и за двата отбора, защото който победи, ще играе финал. Това си е решение на Монтана, те така са преценили. Смятам, че е и плюс, и минус. С тяхното отсъствие се включва още един млад отбор, изграден предимно от подрастващи (б.р Локомотив София), което може би донякъде е положително, но чак след като приключи турнирът мисля, че може да се направи някаква равносметка. При всички случаи един от по-младите отбори ще успее да играе финал – нещо, което не се е случвало от доста години“, смята наставникът.

 

Колева разкри и амбициите на Шампион 2006 в турнира през този сезон: „Нашите цели са децата да играят добре, да има прогрес и развитие при тях. Това е нещо, което ще помогне и при девойките в заключителния етап от тяхното първенство. Това е нашата цел – да видим как ще се справят децата в ситуация, в която им се предоставя възможност да играят на финала за Купата при жените.“

 

Макар и далеч от София, наставникът се надява и на подкрепа от феновете за важните мачове. „Мисля, че предимно родителите и приятелите, които са винаги с нас в залите, ще успеят да дойдат. Почивни дни са, така че ще могат да си съобразят програмата. Надявам се да имаме подкрепа“, завърши Колева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България (жени), Шампион 2006, Ирена Колева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи