Славия търси един от най-ценните трофеи в историята си


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. BGbasket.com)

08-03-2023 19:01 | Мария Маринова

Славия търси един от най-ценните трофеи, които женският тим е печелил в историята си – Купата на европейските шампиони. Това разкри президентът на клуба Михаил Йотов на днешната прескоференция за предстоящия турнир в памет на Ваня Войнова.

 

По време на събитието бе донесена едната от двете такива купи, завоювани от Славия, но от Йотов призна, че няма информация къде се намира другата. Ето какво още сподели той:

 

„Този трофей принадлежи на Славия, държим го на сигурно място, докато не дойде денят, в който се надяваме, че ще има музей на клуба или друго подходящо място.

 

Това е уникална на външен вид купа. Реставрирана е преди няколко години. Славия печели два пъти този трофей, това е Купата на европейските шампиони, през 1959 г. и 1963. г.

 

За съжаление не мога да кажа от коя година е тази Купа, защото не знаем другата къде е. Знаем само, че преди години е била продадена на търг. Докато разберем за това и отидем да си я приберем, някой ни изпревари.

 

Така че апелирам, ако някой види това, просто да се свърже с нас. Би било страхотно поне да знаем къде е този друг ценен трофей.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Михаил Йотов, Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи