Ударно начало на третото завъртане за ЦСКА


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

06-03-2023 20:54 | BGbasket.com

ЦСКА стартира мощно третото завъртане в НБЛ, след успех със 101:83 над Спартак Плевен.

 

"Червените" записаха четвърта поредна победа в шампионата, като заемат еднолично третото място в подреждането.


Спартак бе без Станимир Маринов, получил травма по време на лагера на националния отбор, както и без Джасим Флойд, който е с тежка контузия.

 

ЦСКА имаше инициативата от първата минута, като още в средата на началната част стигна до сериозна преднина. Спартак трудно намираше път към коша на столичани, а в защита също решенията не бяха най-добрите. ЦСКА направи серия от 14-0 и се откъсна напред в резултата след много хубави атаки на "червените".


В края на първата част в игра след десетмесечно отсъствие за Спартак се завърна Божидар Аврамов.


Това се случи вече при 14 пасив за плевенчани и те малко се окопитиха в атака, но в защита гостите продължаваха да се мъчат.


За една четвърт ЦСКА наниза цели 39 точки, срещу 23.


Малко се промени във втория период, като преди средата му ЦСКА вече имаше преднина от 20 точки.


Полувремето завърши с категорична разлика от 57:34 в полза на домакините, отразяваща ясно случилото се на терена за 20 минути.

 

Очакваната реакция на Спартак се случи веднага след паузата, със серия от 9-0, а в средата на третата част стопи изоставането си до само осев точки.


ЦСКА точно навреме се събуди и възстанови двуцифрената разлика до края на четвъртината, който дойде при 75:61.


Спартак продължи битката и имаше своите добри моменти в последния период, но домакините нямаха намерение да отстъпват повече позиции.


При 17 преднина отново ЦСКА се успокои и отпусна юздите, като позволи на Спартак да се върне до 10, но за повече нямаше време.


Нов супер мач за ЦСКА направи Таменанг Чо с 32 точки, 10 борби и 6 асистенции. 25 точки и 9 асистенции записа Брендън Йънг, 14 вкара Зейн Ноулс и 12 - Аекс Симеонов.


Ивко Ивков бе най-добър за Спартак с 18 точки, Семаджи Хейнс-Джоунс добави 16, Николай Стоянов - 14 и Цветомир Чернокожев - 11.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи