Тейтъм счупи рекорд с 55 точки в Мача на звездите, отборът на Янис надви този на ЛеБрон


20-02-2023 10:00 | БТА

Джейсън Тейтъм вкара рекордните в историята на Мача на звездите 55 точки, с които донесе победата на отбора на Янис Адетокунбо над този на ЛеБрон Джеймс със 184:175 в 72-рото издание на двубоя, който се проведе във Вивинт Арена в Солт Лейк Сити.

 

24-годишният Тейтъм, който играе за тима на Бостън Селтикс, завърши мача със стрелба 22 от 31, включително 10 от 18 от зоната за три точки, с което напълно валидира решението на Адетокунбо да го вземе с първия избор сред титулярите в драфта.

 

Тейтъм вкара 27 точки в третата четвърт, което също е рекорд за една част в рамките на Мача на звездите. До момента най-доброто точково постижение в историята на мачовете бе на Антъни Дейвис, който през 2017 година вкара 52 точки за победата на тима на Запада със 192:182 над тима на Изтока. 

 

Съвсем логично за представянето си Тейтъм бе определен и за Най-полезен играч в Мача на звездите. Той печели наградата за пръв път в кариерата си.

 

 

През първото полувреме отборите на Янис и на ЛеБрон постоянно разменяха водачеството. Първата четвърт приключи при 46:46, а в края на втората съставът на Янис направи серия и я взе с 53:46. Третата четвърт също отиде на сметката на тима на Адетокунбо с 59:49, а последният период, в който по правило се играе с изключен часовник и до 24 отбелязани точки за водещия отбор, единствен завърши в полза на тима на ЛеБрон Джеймс с 36:24.

 

С 40 точки за тима на победителите, който бе воден от наставника на Бостън Джо Мадзула, завърши Донован Мичъл от Кливланд Кавалиърс, а още 26 точки, в това число и победния кош, вкара гардът на Портланд Трейл Блейзърс Деймиън Лилард.

 

 

За тима на ЛеБрон Джеймс с 35 точки най-полезен бе Джейлън Браун от Бостън, а по 32 точки вкараха Джоел Ембийд (Филаделфия 76ърс) и Кайри Ървинг (Далас Маверикс). Капитанът Джеймс, който изведе тима си до победата във всяко едно от последните 5 издания на Мача на звездите, приключи с 13 точки на сметката си.

 

Другият капитан - Янис Адетокунбо, игра само 20 секунди в мача заради контузия в китката на дясната ръка и в тях вкара 2 точки.

 

Следващото издание на Мача на звездите ще се проведе в Гейнбридж Фийлдхаус в Индианаполис през февруари 2024 година.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи