Треньор в Сакраменто: Решението за Везенков зависи от ръководството и от самия него


Треньор в Сакраменто: Решението за Везенков зависи от ръководството и от самия него
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
18-02-2023 13:03 | BGbasket.com

Помощник-треньорът на Сакраменто Джей Траяно заяви, че решението дали Александър Везенков ще отиде в НБА ще бъде взето през лятото от ръководството на тима, както и от самия българин. Наставникът отиде в Крит, за да може да гледа на живо изявите на крилото в турнира за Купата на Гърция.

 

"Ние придобихме правата на Везенков, но аз никога не съм го гледал на живо. Заради паузата за Мача на звездите в НБА имах възможност да дойда и го видя“, обясни Траяно в ефира на гръцката ERT.

 

„Решението за евентуалното му привличане ще бъде взето от ръководството, както и от самия Везенков в зависимост от това кое е най-добро за него. Той е в отлична позиция. Харесва ми това, което видях от играта му. Той е много добър баскетболист, притежава от всичко, има много високо баскетболно IQ. Вълнуващо е да имам възможност да го гледам на живо“, добави наставникът.

 

Везенков се представи на ниво на старта на турнира, като стана водещ реализатор за Олимпиакос при победата срещу Арис на четвъртфиналите. Националът обаче за момента не пожела да коментира темата за Сакраменто.

 

„Не искам да говоря прекалено много. В Крит съм с цел. Оценявам всеки, който е пътувал толкова много километри, за да ме гледа и техния интерес. Но за момента карам ден за ден. Искам да ни заведа до края. Фокусиран съм върху моите цели и да съм здрав“, заяви Везенков.

 

На полуфиналите днес Олимпиакос ще се изправи срещу големия си съперник Панатинайкос. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос, НБА, Сакраменто
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи