Поредно силно представяне на Мартин Ангелов със Стоктън


Поредно силно представяне на Мартин Ангелов със Стоктън
(сн: Stockton.edu)
09-02-2023 12:23

Българският талант Мартин Ангелов, който играе за Стоктън Юнивърсити, отново бе в основата на успеха на тима си над колежа TCNJ със 78:61 след като отбеляза 21 точки и бе водещ реализатор в мача. Възпитаникът на БУБА баскетбол бе безпогрешен от тройката като вкара всичките си 5 опита зад линията за 3 точки. Общо от игра Ангелов бе 7 от 10, а освен това грабна 2 борби и подаде асистенция за общо 23 минути на терена. 
Победата бе шеста поред за тима и с номер 20 за сезона за отбора на Стоктън, а до момента тима има само 3 загуби. До края на мачовете в конференцията остават две срещи, а след това предстоят плейофи. Отборът на Стоктън ще се класира директно за полуфиналите заради добрия актив, който имат до момента в нея – 14 победи и само 2 загуби, което им отрежда второ място.
Ангелов е лидер в цялата Ню Джърси конференция в стрелбата от зоната за три точки с 43.5 % (47 вкарани от 108). Той има средно по 10.0 точки, 2.4 борби и 2.3 асистенции за 22.5 минути на мач в първата си година в Стоктън. През миналия сезон бившият младежки национал игра за Рейнджър Колидж в щата Тексас.
В събота Стоктън е домакин на Ню Джърси Сити Юнивърсити, за последно пред своите фенове от редовния сезон в конференцията. Следващата домакинска среща ще бъде полуфинален плейоф в конференцията.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мартин Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи