Людмил Хаджисотиров: Не трябва да се отпускаме, защото си имаме обица на ухото


Людмил Хаджисотиров: Не трябва да се отпускаме, защото си имаме обица на ухото
(сн. НБЛ)
09-02-2023 10:45 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров говори след победата над Спартак Плевен с 87:68 в среща от 20-ия кръг на НБЛ. Ето какъв анализ на двубоя направи наставникът на лидерите във временното класиране:

 

„Определено днес съм доволен и поздравявам отбора си, защото спечелихме няколко важни мача, но не играхме добре. Изгубихме един мач, закономерно, от отбора на Ямбол, който в този мач беше по-добрият отбор, но смятам че днес отговорихме на това предизвикателство по най-добрия начин. На първо място в защита, без последните няколко коша, до 60 точки държахме отбора на Плевен, който видимо има преобразяване. В последните мачове играят доста по-добре, особено срещу Академик Пловдив. Днес обаче ми хареса отборният дух в нашия тим. Имаме 40 точки от пейката. Това до момента не се е случвало. Не сме имали кой знае какъв ден в стрелбата - 8 от 24 сме, но мисля че контролирахме темпото. Играхме отборен баскетбол, стараехме се в защита. Наложихме по-физическа игра, с по-бързо, агресивно темпо и играчите отговориха добре на това, което се случи предната седмица. Доволен съм, поздравявам ги, но това по никакъв начин не трябва да ни отпуска и задоволява, защото си имаме обица на ухото. Трябва да продължим да работим още повече, още по-сериозно и да играем по- добре във всеки следващ мач.

Честно да ви кажа, ние бяхме в един спад последния месец, защото не водехме добър тренировъчен процес и това се отразяваше. Постоянно имахме някакви контузии, болежки, което е част от един сезон. Винаги има едни амплитуди и ние бяхме в долната част. Сега се надявам да се изкачим нагоре. Свършихме добра работа днес и срещу Седариан Реймс, който е един от най-добрите центрове в първенството. Днес има 5 точки и 3 борби само. Натрупа и 4 фала, но това беше, защото целенасочено го атакувахме. Имахме и много добро включване на Денислав Вутев от пейката. Въобще, всички момчета играха с голямо старание в защита. Когато играем с такава енергия и старание ни се отваря и нападението. Дали ще вкарваме с висок процент е и въпрос на ден, имаме  доста стрелци все пак.  Въпреки, че победихме и играхме добре, смятам че имаме още резерви в играта. Надявам се времето да покаже дали ще успеем да надградим. Имаме трима състезатели в националния отбор и когато мине мача с Шумен, ще можем малко да си починем, защото играчите имат нужда. След това, презаредени, целенасочено ще започнем да работим, за да можем да се подобрим там, където виждаме, че имаме проблеми“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи