Историческо! Леброн счупи 34-годишния рекорд на Джабар


08-02-2023 09:17 | BGbasket.com

Леброн Джеймс вече е най-добрият реализатор в историята на Националната баскетболна асоциация. Той счупи 34-годишния рекорд на легендата Карим Абдул-Джабар при загубата на неговия Лос Анджелис Лейкърс срещу Оклахома у дома със 130:133.

 

Краля реализира 38 точки в мача – с три повече от необходимите му, за да мине Джабар, и вече оглави вечната класация с 38 390.

 

Рекордният кош падна 10.9 секунди преди края на третата част, след който играта бе спряна, за да бъде отбелязано постижението с кратка церемония.

 

 

„Поздравления за Леброн за счупването на един от най-свещените рекорди във всички спортове, като стана лидер в НБА за всички времена“, каза комисионерът на НБА Адам Силвър. „Това е огромно постижение, което говори за неговото постоянно превъзходство през 20 сезона в лигата. И е удивително, че Леброн продължава да играе на елитно ниво и неговата баскетболна история все още се пише“, добави той.

 

В залата бе и Карим Абдул-Джабар, който също поздрави 38-годишния Джеймс: „Кариерата на Леброн е на човек, който планира да доминира в тази игра. Той имаше физическите данни и таланта да влезе направо в НБА и веднага постигна своя ефект. Това продължава вече 20 години. Той има тази неопределима същност, която вие наричате лидерство, заради която хората искат да застанат зад него.“


Трябва обаче да се отбележи, че половината от кариерата на Джабар мина преди да бъде въведено правилото за три точки през 1979 г. В крайна сметка той завърши само с една тройка, а за сравнение Леброн има 2237.

 

 

След падането на рекорда от Националната баскетболна асоциация дори смениха снимката си в социалните мрежи, слагайки на профила си корона в жълто и лилаво.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, ЛА Лейкърс, Леброн Джеймс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи