Женският национален отбор се събира днес в пълен състав


Женският национален отбор се събира днес в пълен състав
(сн. FIBA.basketball)
06-02-2023 12:21 | Мария Маринова

Женският национален отбор се очаква да започне подготовка за предстоящия мач от европейските квалификации срещу Сърбия в пълен състав. Това разкри пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Стефан Михайлов.

 

Наставникът събира отбора си днес от 17:00 часа в „Арена Самоков“.

 

„Програмата е направена така, че всички да са тук. Първенствата вече се организират така, че да има повече време за подготовка. Момичетата и в България, и в чужбина имаха мачове в събота и днес ще бъдат в Самоков“, заяви Михайлов пред BGbasket.com.

 

За лагера в Самоков той ще разчита на следните баскетболистки: Гергана Иванова (Келтерн, Германия), Карина Константинова (Кеплавик, Исландия), Теодора Динева (Берое Стара Загора), Радостина Христова (Берое Стара Загора), Цветомира Шаренкапова-Наумова (Берое Стара Загора), Деана Стояновска (Берое Стара Загора), Борислава Христова (Шепши, Румъния), Габриела Николова (Монтана 2003), Моника Борисова (Рилски спортист), Александра Петрова (Монтана 2003), Катрин Стоичкова (Емполи, Италия), Александра Петрова (Александрия, Румъния) и Деница Манолова (Рилски спортист).

 

България посреща европейския шампион Сърбия в неделя от 18:00 часа в „Арена Самоков“. Тимът ни е последен в групата си с три загуби и без шанс да се класира за Евробаскет 2023, докато съперникът ни е с две победи и мач по-малко.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи