Още един мегамач за Янис - вкара над половината от точките на Милуоки


03-02-2023 11:03 | БТА | BGbasket.com

Янис Адетокунбо реализира невероятните 54 точки при победата на Милуоки Бъкс със 106:105 над Лос Анджелис Клипърс.

 

Гръцкият национал добави към актива си и 19 борби към актива си и помогна на "елените" да наваксат изоставане от 21 точки в началото на третата четвърт. Той започна бавно мача - с шест точки в първата четвърт, но в следващите три записа съответно 14, 14 и 20 точки в коша на Клипърс.

 

Още 16 точки за 35-ата победа на Милуоки през сезона добави Крис Мидълтън, а Джру Холидей завърши с 12. 

 

За Лос Анджелис Клипърс най-резултатен с 26 точки бе Норман Пауъл. 17 прибави Кауай Ленард, като той можеше и да донесе победата на тима си, но пропусна стрелба за две точки 1 секунда преди края.

 

Лидерът в Западната конференция на НБА Денвър Нъгетс победи шампиона Голдън Стейт Уориърс със 134:117 в друг мач от тази нощ. Гостите от Сан Франциско бяха без двама от най-опитните си играчи - Клей Томпсън и Дреймонд Грийн, но до средата на третата четвърт стояха напълно равностойно на съперника си. След това домакините взеха контрол над срещата, отвориха разлика от 21 точки и с това решиха изхода на мача.

 

Джамал Мъри бе над всички за Нъгетс с 33 точки. Никола Йокич приключи с "трипъл-дабъл" от 22 точки, 14 борби и 16 асистенции, а Кентейвиъс Колдуел-Поуп добави още 18 точки.

 

За Голдън Стейт 28 точки вкара Стеф Къри, а 22 добави Джордан Пул.

 

С баланс от 36 победи и 16 загуби Денвър е лидер на Запад, докато Голдън Стейт е на девето място в конференцията с 26 победи и 26 поражения.

 

ЛеБрон Джеймс се доближи само на 63 точки от рекорда на Карийм Абдул-Джабар по най-много отбелязани точки в историята на НБА, след като вкара 26 при победата на Лос Анджелис Лейкърс със 112:111 над Индиана Пейсърс като гост.

 

"Езерняците" изоставаха постоянно в резултата през първите 45 минути на мача, като в началото на последната четвърт дефицитът им бе 14 точки. Водени обаче от Джеймс, който вкара 9 точки в заключителния период, гостите от Лос Анджелис успяха да обърнат резултата.

 

С голяма заслуга за победата бе и Антъни Дейвис. Центърът вкара 31 точки, като овладя и 14 борби за втората поредна победа на Лейкърс и общо 25-а през сезона.

 

За Индиана с 26 точки и 12 асистенции завърши Тайрийс Халибъртън, а центърът Майлс Търнър се отчете с 20 точки и 13 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи