Олимпиакос се развилня в Истанбул, Везенков с дабъл-дабъл


Олимпиакос се развилня в Истанбул, Везенков с дабъл-дабъл
(сн. euroleaguebasketball.net)
31-01-2023 22:16 | BGbasket.com

Александър Везенков и Олимпиакос не изпитаха затруднения в двубой от 22-рия кръг на Евролигата. Тимът надви убедително Фенербахче с 93:73 в „Юлкер Спортс Арена“, Истанбул.

 

Везенков се отчете с поредния си добър мач и регистрира шестия си дабъл-дабъл през сезона. Българският национал завърши срещата с 12 точки и 12 борби, към които добави още асистенции и открадната топка. Той овладя 8 от борбите си още през първата четвърт, в която Олимпиакос постави основите на разрухата си над Фенербахче.

 

С този успех тимът от Гърция остана на първа позиция във временното класиране с актив от 15 победи и 7 поражения. Фенербахче заема петото място в подредбата с баланс от 13:9.

 

Още в началото на срещата Олимпиакос се откъсна напред в резултата и по този начин до края на първия период вече разполагаше със солиден актив при 24:10. Нищо не се промени и през втората четвърт, когато разликата стигна до 30 точки. Фенербахче успя да подобри леко успеваемостта в нападение, за да стопи част от изоставането си преди почивката – 30:51.

 

След подновяването на играта, преднината на Олимпиакос продължи да варира, но така и не падна под 20 точки. Едва през последния период домакините намериха правилния ритъм за игра и смъкнаха изоставането си на 13 точки – 66:79. Това обаче не бе достатъчно, за да стигне до обрат в мача, а Олимпиакос отново си върна преднината, за да се поздрави с победата.

 

Костас Папаниколау завърши с 21 точки за Олимпиакос. Айзея Канън добави още 20 точки, Шакил МакКисик вкара 12 точки, а Янулис Ларендзакис се разписа с 11.

 

Марко Гудурич приключи с 24 точки за Фенербахче. Мелих Махмутоглу прибави 14 точки, а с по 10 се отчетоха Девин Букър и Костас Андетокумбо.

 


 

СТАТИСТИКА НА ОЛИМПИАКОС ОТ МАЧА С ФЕНЕРБАХЧЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи