Ямбол се пребори с Шумен в НБЛ


Ямбол се пребори с Шумен в НБЛ
(сн. НБЛ)
21-01-2023 19:52 | BGbasket.com

Отборът на Ямбол записа втората си победа в последните три мача в Националната баскетболна лига. Тимът на Александър Алексиев постигна ценен успех при домакинството си на Шумен с 91:76 в своята зала “Диана” в двубой от 17-ия кръг на първенството.

 

Така ямболии се изкачват до деветото място във временното класиране с баланс от 5 победи и 9 загуби, докато Шумен остава на десетата позиция с актив от 3 успеха и 13 поражения. 

 

Ямбол започна двубоя по-силно и откри резултата с минисерия от 4:0. Не след дълго Шумен влезе в мача, но тимът на Александър Алексиев не позволи на противника да изравни в резултата и осигури солидна преднина до края на първия период за 32:19.

 

Шумен показа по-добре лице през втората десетка, но независимо от усилията в нападение, нещо все още не им достигаше. Така отборът от Ямбол се оттегли на почивката с преднина от 53:37.

 

След подновяването на играта силните изяви от страна на Трей Сампсън и Иван Лилов дадоха още тласък на отбора им. Добри включвания на Ишмаел Ел-Амин и Рей Идову държаха Шумен в третата четвърт. Две точни попадения от наказателната линия на Джавонте Елис и тройка на Ел-Амин позволиха на баскетболистите на Янко Янков да спечелят периода с 23:17 и да стопят изоставането си до 10 точки – 60:70.

                                           

Още в първите минути на заключителната четвърт Шумен успя да се доближи до противника на 9 точки. Ямбол взе нещата в свои ръце и върна двуцифрения си актив. Силни включвания на Стилиян Иванов и Иван Лилов върнаха спокойствието в тима и оставиха Шумен без шансове да се върнат в мача.

 

Иван Лилов поведе Ямбол с 21 точки и 7 асистенции. Трей Сампсън и Дикуон Морис отбелязаха по 16 точки, Уилямс Тавареш вкара 14 и раздаде 6 асистенции, а Стилиян Иванов се разписа с 12 точки.

 

Ишмаел Ел-Амин наниза 30 точки за отбора на Шумен. Рей Идову завърши с 20 точки и 7 борби, а Джавонте Елис приключи срещата с 13 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи