Янко Янков: Горд съм с показаното от момчетата


Янко Янков: Горд съм с показаното от момчетата
(сн. balkan-basket.com)
19-01-2023 09:58 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Шумен Янко Янков сподели, че е горд с представянето на отбора си срещу Академик Пловдив, въпреки загубата. Ето какво заяви той след срещата:

"Горд съм с показаното от момчетата, определено 40 минути на паркета бяхме равностойни, на моменти и по-добри. Категорично ни надскочи отборът на Пловдив. Това днес се оказа пагубно за победата, защото говорехме за тези неща. Академик Пловдив до днешната среща бяха на първо място по борби в лигата. Говорихме в дните на подготовката, но липси в състава се отразиха на нашата борба. Николай Георгиев днес ни липсваше. Само с двама типични, високи състезатели да издържим 40 минути... Беше доста тежко, но пак казвам - поздравявам момчетата.

В доста тежка серия откъм срещи сме, в събота ни предстои трета среща за 6 дни и се надявам да вдигнем отбора, да се възстановим колкото е възможно, и физически, въпреки натоварената програма, да отидем в Ямбол за победа. Ако играем по начина, по който играхме днес, въпреки че сме гости, можем да измъкнем победата в Ямбол.

Пак си имахме нашия спад във втората четвърт, 2-3 черни минути, серия от 15:0 за противника, което ги върна в срещата и им даде по-добро самочувствие. Добра защита от наша страна, справихме се с водещите реализатори на Пловдив, но са класен отбор, с дълга ротация и не ни стигнаха силите в края.“

Мнението си за мача сподели и баскетболистът Георги Кендеров: „Мисля, че скъсеният състав си каза накрая думата. Борихме се цял мач. Борихме се кой каквото има, но късия състав си каза думата и от там проблемите - натрупахме фаулове, натрупа се умора, те се възползваха и се поздравиха с победата заслужено. Ние вървим в правилната посока, всички работим здраво и с тази работа се надявам резултатите съвсем скоро да дойдат.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи