Петър Златанович: Младите направиха разликата през второто полувреме


Петър Златанович: Младите направиха разликата през второто полувреме
(сн. balkan-basket.com)
18-01-2023 21:55 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович бе доволен от представянето на отбора си при убедителната победа срещу Берое, както и от включването на младите момчета. Ето какво заяви наставникът след срещата:

 

„Реално не съм очаквал такава победа, но казах на момчетата в съблекалнята, че във всеки един мач трябва да се подхожда сериозно и да покажеш, че си професионалист. Всеки един иска да играе дерби и да се раздава на тези мачове, но тук сега се показва дали си истински професионалист.

 

Мисля, че младите, при които желанието беше повече, направиха разликата през второто полувреме. Направихме добри защити и след това бързи контраатаки, като това беше на база на енергията им и желанието да се доказват на терена.

 

Една от първите задачи беше да не играем цялото нападение, а да завършим колкото може, по-бързо срещу отбор, който реално е по-бавен от нас.

 

Мъчат ни много контузиите. Нямаме десет състезатели за тренировка. Не мисля, че в другите отбори е много по-добре, но казвам как е при нас. Захариев го очаквам в следващите дни да се оправи и да се завърне в тренировъчния процес. Александър Гавалюгов имаше едно пътуване и затова не беше тук, няма друга причина.

 

Калвин Годфри аут до края на сезона

 

Очаквам победа срещу Черноморец, но най-вече да не се получи случилото се миналата година.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи