Димитър Маринчешки: Имаше огорчение, но гледам към новото предизвикателство


Димитър Маринчешки: Имаше огорчение, но гледам към новото предизвикателство
14-01-2023 23:21 | Мария Маринова

Димитър Маринчешки направи повторен дебют за Балкан при победата срещу Левски в София. Пред BGbasket.com центърът сподели впечатленията си за срещата, защо е приел офертата на „зелените“ и как се чувства след освобождаването си от Спартак Плевен:

 

„Много хубава победа за нас. Смятам, че отборът се раздаде на максимум. Показа сърце и ниво, победихме закономерно. Смятам, че защитата беше ключова. През първото полувреме играхме супер в защита, през второто също. На моменти правихме малко грешки. Случи се така, че натрупах фаулове и излязох по-рано, но може би е имало и малко пренавиване от моя страна, така че това е нормално и ще се изчисти във времето.

 

Чувствам се много добре в Балкан. Това е шампионът на България – отбор с амбиции и традиции, така че се надявам да се впиша добре и да мога да помогна максимално на отбора.

 

Имах и други предложения, но смятам, че Балкан е най-добрият избор за мен с оглед на това, че е отбор с големи амбиции, както казах, които отговарят и на моите. Познавам града и хората, надявам се да оправдая доверието. Искрено се надявам Балкан пак да спечели титлата.

 

След раздялата със Спартак безспорно имаше огорчение, разочарование, чувствам се и леко обиден, но майната му. Това е спортът. Трябва да се оправяме и с такива ситуации.

 

Явно просто всичко е до бизнес и до това дали се вписваш в треньорската система на дадения треньор, така че лошите чувства са зад гърба ми. Продължавам напред и гледам към новото предизвикателство."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Димитър Маринчешки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи