И в скъсен състав Балкан отново надви Левски


И в скъсен състав Балкан отново надви Левски
(сн. Антон Узунов)
14-01-2023 20:48 | Мария Маринова

Балкан победи за втори път Левски през този сезон. След успеха в Ботевград, днес тимът на Петър Златанович надви своя съперник и като гост в столичната зала „Триадица“ с 83:71, главно след по-силна трета част, макар и да бе в значително намален състав.

 

В този двубой домакините бяха водени от Божидар Гьорев заради наказание на Димитър Ангелов. Съперникът им пък бе без Христо Захариев, Илиян Пищиков и Калвин Годфри, а дебют направи новото попълнение Димитър Маринчешки.

 

След този двубой Балкан е с баланс 10-3, а в следващия кръг приема Берое, докато Левски е с 8-5 и e домакин на Черноморец.

 

Джон Флорвиъс вкара първия кош в мача, но след това „зелените“ отбелязаха 10 поредни точки заради по-добрата си игра в подкошието и се откъснаха в резултата. Левски обаче на свой ред отвърна със силна серия и след тройка със сирената на Асен Великов след десет минути игра обърна за 17:14.

 

Малко след началото на втория период Балкан си върна водачеството след тройка на Константин Тошков за 24:21. Воден от включилия се силно Димитър Димитров, тимът поддържаше аванс от няколко точки и на почивката бе напред с 33:29. Левски пък имаше проблеми на гардовата линия, където и Асен Великов, и Лъчезар Димитров рано натрупаха по три лични нарушения.

 

Три минути след подновяването на играта Мануел Суарес и Павлин Иванов направиха преднината на своя тим двуцифрена за първи път в срещата. Подемът в играта на гостите продължи и разликата в тяхна полза скочи до 18 точки, а преди заключителната четвърт водеха с 59:44.

 

В оставащото време отборът от Ботевград поддържаше комфорна преднина и не я изпусна до последно, въпреки опитите на Левски за обрат, а в игра се появиха и по-младите играчи на двата тима.

 

Димитър Димитров бе най-резултатен за победителите с 19 точки и 7 борби. По 14 точки вкараха Павлин Иванов и Константин Тошков, с 11 и 12 борби е Мануел Суарес, а 10 точки реализира Николаос Дипларос.

 

За съперника с 19 са Асен Великов и Джон Флорвиъс (8 борби). Златин Георгиев има 12.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи