Николай Господинов: През 2022 приех предизвикателството Монтана 2003, завършваме годината позитивно


Николай Господинов: През 2022 приех предизвикателството Монтана 2003, завършваме годината позитивно
31-12-2022 16:05 | BGbasket.com

В края на 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от женското първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Монтана 2003 Николай Господинов:

 

- Каква година изпращате?

- Първата половина на 2022 завърших като помощник-треньор в Монтана 2003. Сезонът приключи разочароващо, защото се надявахме поне на една титла. След това получих предложение да стана старши треньор. Приех това предизвикателство с огромния риск на това, че отборът е обезкървен с отказването на три основни състезателки плюс напускането на Жени Нацкина. Трябваше да създадем ново ядро и да подновим отбора на Монтана 2003. Краят на миналия сезон беше малко минорен, но с новото предизвикателство нещата са по-добри от гледна точка на работа и селекция. Подписахме с три чужденки, селектирахме и млади момичета с по-малко опит в женския баскетбол и международни мачове. След това нашият основен плеймейкър се разболя и не успяхме да използваме всички чужденки заедно и имахме колебливи моменти. Но всяко нещо има своите положителни неща – дадохме повече минути на младите гардове – Валерия Алексиева и Ванина Василева.

 

- Как виждате първенството до момента?

- Липсата на голяма конкуренция ни затруднява не само в мачовете, но и в селекцията. Много трудно можем да селектираме добър играч, който да дойде да играе в България. Нашето първенство не се котира добре в Европа. Липсата на конкуренция води до това ниво. Липсата на конкурентни мачове затруднява нас и в Европа. Липсата генерално на мотивирани баскетболистки в България също пречи. Ние имаме бюджет и искаме да направим селекция от българки, но на пазара няма мотивирани и подготвени да играят баскетбол на високо ниво български момичета.

 

- Какво си пожелавате за Новата година?

- Пожелавам първо всички да сме здрави, да няма повече локдауни и пандемии. Пожелавам на българския баскетбол и в частност на женския, да се върне на мястото, на което е бил в миналото. Пожелавам на всички треньори да сме обединени и да работим заедно с идеята да създаваме играчи и да работим за развитие на баскетбола. За Монтана пожелавам да имаме добро място в първенството и Адриатическата лига. Пожелавам на отбора да достигне до Файнъл 4 – като цел това би било отлично. Най-много искам да сме здрави и да радваме феновете с добра игра.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Николай Господинов, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи