Берое Стара Загора записа първата си победа в Еврокъп


Берое Стара Загора записа първата си победа в Еврокъп
(сн. FIBA.basketball)
08-12-2022 19:54 | BGbasket.com

Берое Стара Загора записа първата си победа в мач от петия кръг от ФИБА Еврокъп. Тимът победи Хатай Бююкшехир с 94:81 в зала „Общинска“.

 

До момента отборът е с баланс от 1 успех и 4 поражения, с което заема последната позиция във временното класиране.

 

Берое започна силно срещата, но след 5 минути игра Хатай разполагаше с преднина от 14:7. Две точни попадения от наказателната линия на Теодора Динева доближиха тима й, но гостите се амбицираха и направиха разликата двуцифрена. До края на периода домакините стопиха изоставането си до 8 точки при 19:27.

 

Още в началото на втората четвърт баскетболистките на Таня Гатева намериха правилния ритъм и направиха бърза серия от 7:0. Лидерската позиция се смени в полза на Берое и отборът я запази до почивката за 43:41.

 

Второто полувреме домакините започнаха със същата енергия, която показаха преди почивката, a преднината им стигна до 17 точки. Добрата защита и високата успеваемост в нападение на българките им позволиха да останат лидери и до края на четвърта.

 

До средата на заключителната четвърт Берое се откъсна напред с 20 точки преднина. Опитите на туркините да се върнат в мача продължиха до самия край, но българките не им дадоха шанс за обрат и затвориха срещата.

 

Теодора Динева изигра пореден силен мач и завърши с 25 точки и 6 асистенции. Радостина Христова записа дабъл-дабъл – 17 точки и 12 борби, като добави и 6 асистенции. По 15 отбелязаха Цветомира Шаренкапова – Наумова и Гергана Иванова, като втората е и с 8 асистенции.

 

За Хатай Алексис Принс завърши с дабъл-дабъл – 26 точки и 12 борби.

 

;

 


 

СТАТИСТИКА  НА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА ОТ МАЧА С ХАТАЙ БЮЮКШЕХИР

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ) - ПЪРВА ФАЗА, ГРУПА B, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОКЪП (ЖЕНИ) - ПЪРВА ФАЗА, ГРУПА B, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи