Росен Барчовски: Позатегнах дисциплината и това се отрази на играчите


Росен Барчовски: Позатегнах дисциплината и това се отрази на играчите
05-12-2022 21:35 | Max Sport 2

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски сподели впечатленията си след трудната победа срещу Черноморец, с която отборът му прекъсна серията си от поредни загуби:

 

„От средата на третата част съм доволен. Дотогава имахме един основен проблем – играта под напрежение. Играхме с голям страх. Това се получи от загубите, които дойдоха. Позатегнах дисциплината и това се отрази на играчите. Опитахме на почивката да говорим и да им вдъхнем повече вяра. Имахме проблеми с борбата, но накрая сме я спечелили, което срещу този отбор е трудно. Взели са ни 23 борби в нападение и ние също, някакъв луд мач. Пооправихме се второто полувреме. Алекс намери себе си и това е важно, но имаме да чистим още неща.

 

Защитата, която сменяхме, особено зоновата, даде резултат. Малко лимитирахме тяхната борба в нападение и игра в транзиция, но основно влязоха някои стрелби. Бяхме 20/5 през първото полувреме, а сме завършили с 13. Вкарали сме 8 тройки за едно полуверме – играта става по-лесна. Мача го спечелихме, защото се появихме и в нападение. Имаме страшно много потенциал, но трябва много работа и търпение, не сме състав със звезди, трябва скромна работа.

 

Това са отживелици кой почва и не. Съвременният баскетбол се играе с по-дълъг състав. И от пейката да влезеш, можеш да играеш добре. Обикновено другият отбор се готви точно срещу лидерите. Искаше ми се да се отпуснат Алекс и Андрей.

 

Провокации не очаквам в Ямбол, но ще има обстановка. Дразнител сме, аз също, аз съм им като премия на този отбор. Много добър отбор с добри играчи. Почваме да научкваме себе си, но тази победа беше важна."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи