SESAME

Спартак се затрудни с Академик Пловдив у дома, но си върна победния ход


Спартак се затрудни с Академик Пловдив у дома, но си върна победния ход
(сн. НБЛ)
03-12-2022 20:00 | BGbasket.com

Спартак Плевен записа седмата си победа за редовния сезон в НБЛ. След първа загуба миналата седмица плевенчани си върнаха победния ход, макар и доста трудно, побеждавайки Академик Пловдив като домакини с резултат 81:72. Така те остават еднолично втори в класирането с актив 7-1, а съперникът им е последен с 1-6. В следващия кръг Спартак посреща Рилски спортист в битката на върха, а Академик ще бъде домакин на Левски.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

След много оспорвана първа четвърт и смени на водачеството в нея се стигна до малка преднина в полза на гостите – 16:13. Силна серия от 11:0 в полза на домакините им даде преднина в началото на втория период и те водиха до почивката, но съперникът се приближи само на две точки за 35:33.

 

Виж всички предложения за най-интересните спортни събития на sesame.bg

 

Малко след подновяването на играта резултатът отново бе обърнат и този път пловдивчани бяха напред почти цял период. Разликата не беше голяма и всичко остана да се реши в последната десетка след 54:51 в полза на Академик. Спартак взе водачеството в началото на последната четвърт и след няколко изравнявания направи важна серия от 10:1, след която остана напред до края на срещата.

 

Петима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен с 14 точки бе Станимир Маринов, а с 13 точки се включи Евгени Хаджирусев.

 

За Академик, който продължава с кадровите проблеми и на практика игра мача със седем баскетболисти, 19 точки отбеляза Александър Милов, а с по 15 се отчетоха Махмут Давидов (14 борби) и Кръстан Кръстанов (11 борби).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Академик Пловдив, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи