Решаващ ден за Балкан във ФИБА Къп – вариантите за класиране


Решаващ ден за Балкан във ФИБА Къп – вариантите за класиране
(сн. FIBA.basketball)
30-11-2022 09:47 | BGbasket.com

Балкан гостува днес на кипърския Керавнос в последен мач от група D на ФИБА Къп. В Словакия пък Патриоти Левице приема Опава, като от изхода на тези две срещи зависи кои два отбора ще продължат в следващата фаза. Ситуацията в групата е изключително завързана, като и четирите тима имат шансове да заемат едно от първите две места.

 

За момента баскетболистите на Тони Дечев са лидери с баланс 3-2, с колкото е и вторият Опава. Останалите два тима са с 2-3.


BGbasket.com пресметна и възможните сценарии за Балкан след изиграването на последните два мача:

 

Победи за Балкан и Патриоти Левице

 

Балкан се класира напред като първи в групата, Керавнос остава последен. Патриоти Левице и Опава ще определят втория отбор в зависимост от разликата в директните мачове помежду си.

 

Победи за Балкан и Опава

 

Балкан отново ще спечели групата, Опава остава втори. И двата тима ще са с баланс 4-2, но „зелените“ са с точка предимство в преките двубои.

 

Победи за Керавнос и Опава

 

Опава ще спечели групата. Балкан и Керавнос ще се изравнят с 3-3, като отново ще се гледат директните мачове. Отборът от Ботевград спечели първата среща с 9 точки, така че ако загуби в Кипър, разликата трябва да е по-малка, за да се класира като втори в групата.

 

Победи за Керавнос и Патриоти Левице

 

Това е най-драматичният сценарий, при който ще се получи четворна въртележка, като всички отбори ще са с три победи и три загуби. Тогава вече ще имат значение и резултатите в последните двубои, тъй като ще се гледа точковата разлика.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП (ГРУПА D), СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, (ГРУПА D), СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи