Изцяло български Рилски спортист се раздели с Европа в Шоле


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. FIBA.basketball)

29-11-2022 22:36 | BGbasket.com

Рилски спортист приключи европейското си участие в турнира ФИБА Къп с поражение при гостуването на френския Шоле със 75:100.

 

Рилецо бе във Франция само с българските си играчи, с група от 9 баскетболисти и трима юноши на пейката, след като още преди мача бе загубил шансове за класиране напред.


Въпреки това самоковци направиха добра първа част и като цяло първо полувреме. След началния период те изоставаха само с три точки, а почивката дойде при 49:40 за Шоле.


Домакините, които продължават битката за върха в група Е, излязоха по-концентрирани след подновяването на играта, и натрупаха разлика в третата част.


В последната четвърт мачът се доиграваше, Рилски отново изравни играта и се постара за по-достоен финал на евроучастието си.


Рилски завърши с четирима свои юноши на терена, за крайното 75:100.


Мачът между Орадя и Мехелен е в сряда, като има вариант три отбора да завършат с актив 4-2 в групата, една от най-силните в турнира.


Рилски вкара 15 тройки в Шоле, четири от тях за Васил Попов.


Чавдар Костов вкара 16 точки, по 15 добавиха Александър Янев и Денислав Вутев.


Пери Елис отбеляза 22 за Шоле.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШОЛЕ-РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП (ГРУПА E), СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, (ГРУПА E), СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи