Александра Петрова: Благодаря на момичетата и щаба, че повярваха в мен


Александра Петрова: Благодаря на момичетата и щаба, че повярваха в мен
(сн. FIBA.basketball)
30-11-2022 13:33 | Деляна Кадиева

Баскетболистката Александра Петрова изигра най-силния си мач с женския национален отбор срещу Хърватия в квалификациите за Евробаскет 2023. Тя записа 11 точки, 5 борби и коефициент на полезно действие 10 за 29 минути прекарани на терена. Ето какво сподели Петрова пред BGbasket.com:

 

„Според мен нещата, които не ни достигнаха за победа в мача срещу Хърватия, са доста и комплексни. Като се започне от опит, самочувствие, физика, тактика и т.н. Положително е, че желание и отдаденост имаше във всички.

 

Започнахме мача много добре. Имахме доста успешни нападения, с които спечелихме първата част. Играхме организирано до полувремето. След това имаше спад, както в нападението, така и в защитата. Загубихме организация, направихме доста фаулове, повечето от които бяха с кош. Това даде преднина и самочувствие на противника. В защита трябваше да спазим някои принципи, но за съжаление нямахме нужното време в тренировките, за да ги структурираме и изтренираме добре.

 

Почувствах се добре заедно с отбора, но много ми се искаше да спечелим срещата с хърватките. Искам да благодаря на момичетата и на щаба, че повярваха в мен и ме подкрепяха през цялото време. Това беше най-голямата отговорност, която съм поемала досега през цялата ми баскетболна кариера. Изводите, които направих за себе си са, че трябва още много да работя и да оправдавам доверието на треньорите, играчите и хората, които разчитат на мен.

 

Според мен трябва да се променят много неща. Като започнем от това, че трябва да се събираме по-често през година и да тренираме заедно, за да се обиграем. Както казват и моите съотборнички смятам, че би било в наша полза, ако се вземе чуждестранна състезателка, която да ни помага в подкошието. За съжаление имахме много ръстови състезателки, които се отказаха поради ред причини. Силно вярвам и се надявам, че все нещо ще се промени, но това времето ще покаже."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Александра Петрова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи