Цветомира Шаренкапова: В националния съм от 19-годишна и оттогава се надяваме на промяна, на почти 32 си останах с надеждите


Цветомира Шаренкапова: В националния съм от 19-годишна и оттогава се надяваме на промяна, на почти 32 си останах с надеждите
(сн. FIBA.basketball)
30-11-2022 16:25 | Деляна Кадиева

Капитанът на женския национален отбор Цветомира Шаренкапова - Наумова е на мнение, че в България жените изостават много физически. Тя се надява младите баскетболистки да получат добри условия за развитие, за да покажат резултати. Ето какво още сподели Шаренкапова пред BGbasket.com:

 

„Ръстовото предимство беше ключово в двубоя срещу Хърватия. Допуснахме грешки в нападение, но защитата ни беше катастрофа. Имаха прекалено много кошове с нарушения и още по лесни отигравания под коша.

 

Започнахме мача много мотивирани, играехме бързо в нападение, вкарахме и трудните ситуации. Но не успяхме да задържим на темпото през целия мач. Защитата е ключът към успеха според мен. Няма как да ти вкарат 93 точки и да се надяваш да вкараш 100, за да биеш, и то като гост.

 

За поредни квалификации играем срещу много класни съперници. Нивото в България е много различно, физически изоставаме много. Искам да извадя максимума от мачовете, независимо колко трудни са те.

 

(сн. FIBA.basketball)

 

В националния отбор на жени съм от 19-годишна и оттогава се надяваме на промяна. Вече съм на почти 32 години и си останах с надеждите. Разбирам, че проблемът е финансов, но няма как да искаме резултати с 5 тренировки в годината. Не мисля, че в света има спортист, който би успял да го направи. Дано да има светло бъдеще за младите момичета. Имат много хъс и талант, искат да успеят, заслужават нормални условия, за да покажат резултати."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Цветомира Шаренкапова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи