Ива Костова: Важното е да се раздаваме заедно на терена и да играем една за друга


Ива Костова: Важното е да се раздаваме заедно на терена и да играем една за друга
(сн. FIBA.basketball)
29-11-2022 18:03 | Деляна Кадиева

Баскетболистката Ива Костова смята, че много неща трябва да се променят, за да може женският национален отбор отново да се класира за европейско първенство. Ето какво още сподели тя пред BGbasket.com след загубата на тима от Хърватия в квалификациите за Евробаскет 2023:

 

„Започнахме първата част перфектно в нападение. Защитата ни не беше достатъчно агресивна обаче, което си пролича, когато спряхме да вкарваме. Не ни достигна със сигурност и опит.

 

Второто полувреме не мисля, че нещо се промени в нашата игра, докато хърватките промениха тактиката в нападение и започнаха да играят по-добре в защита. Плюс това, на нас стрелбите спряха да ни влизат.

 

(сн. BGbasket.com)

 

За мен определяща беше защитата. Срещу такива отбори няма как да се надвкарваме. Не успяхме да ги спрем на заслон-контразаслон и оттам енергията ни в нападение спадна, въпреки че през цялото време се подкрепяхме страшно много.

 

Много неща трябва да се променят и не само от баскетболна гледна точка. Но според мен е важно всяко едно от момичетата да знае какво е мястото й в отбора, да си върши работата на 100%, да се раздаваме заедно на терена и да играем една за друга."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Ива Костова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи