Близо 60 треньори участваха на семинар за подрастващи


28-11-2022 17:04 | basketball.bg

Близо 60 български треньори се запознаха със системата за „Контрол и оценка на физическото развитие и специфичната работоспособност на подрастващи баскетболисти и баскетболисти до 12 г., до 14 г. и до 16 г.“ Лекциите се проведоха в Ямбол, Русе и София, като най-голям бе интересът в столицата.

Спортно-педагогическите тестове бяха демонстрирани от екипа на БФБаскетбол и доц. Мариана Борукова, доктор на науките във факултет "Педагогика"· Катедра Баскетбол, волейбол, хандбал на НСА „Васил Левски“ и с участието на треньори, състезателки и състезатели от баскетболните клубове от съответните региони - Загоре, Родопи и Добруджа, Мизия, Витоша и София Област.

С помощта на разработената Комплексна система, ще се предостави възможност на треньорите за нов подход при подбора и селекцията на млади играчи, както и за по-ефективно управление на учебно-тренировъчния процес. Към системата е създадена и Нормативна база, която позволява оценяването на резултатите от тестовете за специфична работоспособност на подрастващи момичета и момчета във възрастов аспект и осигурява богата информация за състоянието им.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи