Балкан лимитира Ямбол до 55 точки


Балкан лимитира Ямбол до 55 точки
(сн. НБЛ)
26-11-2022 19:41 | BGbasket.com

Балкан записа четвърта поредна победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Тимът се наложи над Ямбол като гост в зала „Диана“ с 81:55, като успехът дойде след по-силно второ полувреме.

 

След този двубой отборът от Ботевград е с баланс 4-2 в НБЛ, като му предстои домакинство на Черно море Тича, но преди това гостува на кипърския Керавнос в решителен мач от ФИБА Къп. Ямбол е с 2-4 и ще пътува до Самоков за мач с Рилски спортист.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

„Зелените“ започнаха по-добре мача, а след две поредни тройки на Христо Захариев и Павлин Иванов, дръпнаха с 11:4. Домакините обаче бързо започнаха да скъсяват дистандията и за кратко дори изравниха, като след десет минути игра изоставаха с 16:17.

 

Шест поредни точки в полза на Ямбол дадоха старт на втория период, но Илиян Пищиков и Димитър Димитров бързо възстановиха равенството. Последваха много равностойни минути, а на почивката шампионите отново имаха минимален аванс – 33:32. Баскетболистите на Александър Алексиев се възползваха от повечето грешки на опонента си, но правеха много пропуски, като разчитаха основно на Уил Таварес, вкарал 20 от точките на тима до почивката.

 

Балкан дръпна с 40:32 след подновяването на играта и поддържаше аванс в следващите минути. Ямбол успя да се доближи само на 2, но след силен завършек на частта, преди заключителния период отборът от Ботевград се откъсна с най-голямата разлика до момента – 52:39.

 

Подемът в играта на водения от Тони Дечев тим продължи и в началото на заключителния период, като авансът му скочи до 21. Това се оказа и преломният момент, като до края „зелените“ направиха успеха си още по-изразителен.

 

Калвин Годфри бе най-резултатен за победителите с 15 точки и 11 борби. По 14 точки вкараха Павлин Иванов (4 тройки) и Христо Захариев (7 борби). Мануел Суарес е с 12 точки и 10 борби, а Димитър Димитров се отчете с 10 точки, 8 борби и 6 асистенции.

 

За Ямбол 27 точки и 8 борби има Уил Таварес, като игра без смяна.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи