Александър Алексиев: Имаме какво да наваксваме


Александър Алексиев: Имаме какво да наваксваме
(сн. НБЛ)
19-11-2022 23:31 | Макс спорт 2

Ямбол записа успех над Шумен с 84:68 в двубой от шестия кръг на НБЛ. Наставникът Александър Алексиев смята, че ключово за победа е повече състезатели да бележат точки, не само двама.

 

Имаме какво да наваксваме. Имаше една инерция преди сезона, спечелихме Купа Ямбол, победихме Левски и ЦСКА, играхме добър баскетбол и оттам се получиха травми на доста състезатели. Сега отборът е съвсем различен. В защитата при заслон все още имаме резерви. Специално днес не подавахме много добре на Павел Маринов. Искам топката да се пуска. Доста хора днес са точконосители. Това е моята философия за баскетбола в нападение. Просто повече хора трябва да бележат, а не да разчитаме на две звезди. Топката да върви и повече хора да бъдат заплаха за коша. 

 

Надявам се залата да бъде пълна за мача с Балкан. Знаете, че в Ямбол и стените помагат. Играем срещу доста солиден отбор, който играе във ФИБА Къп и има един от най-добрите треньори в България - Тони Дечев. Това е отбор с доста сериозна организация, с хубава зала и баскетболен град. Свалям шапка какво правят в Ботевград. Казал съм на моите играчи, че срещу добрите отбори трябва да покажем добра игра и така да имаме друга настройка, по-позитивна. Срещу добрите всички искат да видят, че си добър.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Александър Алексиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи