Георги Боянов: Дори с къса ротация, трябва да си агресивен


Георги Боянов: Дори с къса ротация, трябва да си агресивен
(сн. balkan-basket.com)
19-11-2022 21:27 | Мария Маринова

Баскетболистът на Черноморец Георги Боянов бе сред водещите реализатори срещу Балкан, но тимът му претърпя поражение в Ботевград. Пред BGbasket.com той обясни и причините за загубата.

 

„Проблемът беше в защитата. При 4 точки преднина за нас накрая, ни вкараха 9 поредни, обърнаха резултата и ни победиха. Както ние направихме серия от 10:0, те ни я върнаха след това и за съжаление паднахме. Те винаги вкарват по 80-85 точки, днес са ни вкарали 83. Според мен трябва още да работим в защита. Не е нормално, нищо че сме с къса ротация. Като си вътре на терена, трябва да си агресивен“, заяви Боянов.

 

Черноморец почива в следващия кръг в НБЛ, което според баскетболиста ще се отрази добре на отбора му: „Почивката ще ни дойде добре, не защото толкова ще почиваме, а защото ще се възстановяват контузените и тези, които не са в кондиция. Ние започнахме на 1 септември и досега реално сме имали само по един почивен ден максимум, което е малко като почивка. Мисля, че това ще ни помогне за следващите мачове да се съберем и да оправим нещата, които бъркаме.“

 

След загубата от Спартак в края на октомври Васил Евтимов отправи сериозни критики към Боянов и част от съотборниците му, но днес вече сподели, че е горд с играчите си с представянето срещу Балкан.

 

„Както обикновено, Васил Евтимов има огромни очаквания за нас и когато не се получават нещата, той се разстройва. Всеки има отговорности в отбора и роля, която трябва да спазва докрая. Не само аз, всеки играч трябва да го спазва. Ние сме се събрали с една цел и тя е да побеждаваме, така че който не е на влака, трябва да слиза от него“, заяви Боянов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи