Асен Великов: За нас е важно залата да бъде пълна


Асен Великов: За нас е важно залата да бъде пълна
(сн. basketball.bg)
17-11-2022 16:37 | BGbasket.com

Капитанът на Левски Асен Великов силно се надява, че със завръщането на ЦСКА, интересът към баскетбола в София ще се възобнови. Двата тима ще се изправят един срещу друг в първи мач от 2009 година насам в понеделник (21 ноември) от 19 часа в зала Универсиада.

 

От доста години в София беше само един мъжки баскетболен отбор. Не съм се задълбочавал особено в статистиката, но в столицата бе най-ниска посещаемостта на мачовете. Силно се надявам, че със завръщането на това дерби и отборът на ЦСКА в София ще бъде възобновен интересът към баскетбола. Феновете на двата тима се вълнуват много, защото Левски и ЦСКА в какъвто и спорт да играят, винаги ще има интерес.

 

Много хора ще очакват да видят как ще свърши тази среща. За нас като състезатели и като цяло хора в баскетбола е важно залата да бъде пълна. Това е важно и за младите състезатели - ще ги мотивира и амбицира повече. Едно такова дерби и такава атмосфера ще е голям плюс за тях. Беше време това най-края да се случи и се радвам пак, че вече сме двата отбора в мъжкия баскетбол и съм убеден, че тепърва предстоят интересни и оспорвани мачове между двата тима“, каза Великов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Асен Великов, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи