Димитър Ангелов: Чакаме с нетърпение този мач, знаете какъв е зарядът


Димитър Ангелов: Чакаме с нетърпение този мач, знаете какъв е зарядът
(сн. basketball.bg)
17-11-2022 16:09 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов коментира предстоящото дерби срещу ЦСКА в понеделик (21 ноември) от 19 часа в зала Универсиада. Наставникът призова баскетболните фенове да напълнят залата за първото Вечно дерби от 13 години насам.

 

Това, което се случва с ЦСКА, е голям плюс, както за феновете, така и за българския баскетбол и спорта като цяло. Дълго чакахме това. Имаше индикации още преди няколко години да се случи, но предполагам поради финансови причини нещата не се получиха. Чакаме с нетърпение този мач, знаете какъв е зарядът. Случващото се на терена, си остава там. Искаме да запазим добрия тон и нещата да се решават на терена, където няма да има сантименти. Извън него сме добри приятели и работим заедно в националните отбори от дълги години. 

 

Призовавам хората, които обичат баскетбола, да напълним зала Универсиада, защото аз самият съм играл в пълна зала и чувството е страхотно. Понеделник е работен ден, мачът е от 19:00 часа и се надявам да успеем да напълним залата, за да стане един прекрасен празник за баскетбола. Нещата в нашия спорт вървят към по-добро бъдеще и по-добра светлина. Този двубой ще покаже, че баскетболът върви в правилната посока.

 

Нямаме здравословни проблеми в отбора. След завръщането от националния отбор работим здраво. Надявам се да успеем да покажем най-доброто от себе си.

 

Имахме много тежка програма от началото на сезона. Срещнахме отбори, които изявиха претенции да се борят за медали. Тази година сме с по-скромна селекция и благодарение на Тити, който успя да спаси отбора, ние съществуваме. ЦСКА толкова много години се бореше да се върне, сега ние се борим да останем. Изиграхме един лош мач в Ботевград, за който аз бях виновен за загубата. Взехме много важна победа срещу Черноморец в Бургас. Мачът с ЦСКА е важен, но не решава нищо. Между двата полусезона всички състави ще направят промени и ще добавят нови играчи. Играем за победа, но дори една загуба няма да означава нищо“, заяви Ангелов.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Димитър Ангелов, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи