Павлин Иванов: Продължавам да мисля, че сме фаворити и ще преминем групата


Павлин Иванов: Продължавам да мисля, че сме фаворити и ще преминем групата
14-11-2022 14:13 | BGbasket.com

Националът Павлин Иванов е оптимист, че България ще спечели групата си в предварителните квалификации, въпреки загубата от прекия си конкурент Португалия. Ето какво сподели той за този мач и за трудната победа срещу Кипър:

 

„Разочаровани сме със сигурност. Можеше да играем доста по-добре, особено в първия мач. Изпуснахме ги през второто полувреме, но хубавото е, че загубихме само с 10. Лично аз вярвам, че в България можем да ги победим с повече. Следващият прозорец е през февруари. Всеки трябва да дойде подготвен и да даде не 100, а 200%, за да успеем да преминем тази група.

 

За мен винаги сме фаворити в тази група. Просто така се случи този път, че наистина не играхме добре. Много малко време бяхме заедно. Това не е оправдание, но това е спортът – един път играеш добре, друг път зле. Мисля, че сме фаворити и вярвам, че ще преминем групата.

 

Вярвам, че можем да ги победим с над 10. Те не са нищо особено. Просто имаше един момент в третата част, когато те се върнаха и после ние станахме догонващи, изпуснахме ги и ни биха.

 

Ние сме само с Дидо Карамфилов типичен гард, така че той се изморява. Оттам влизам аз на тази позиция, която не е моя и ми трябва време да свикна, а тук няма такова, трябва да се играе. Важното е, че вчера появихме характер и успяхме да удържим Кипър, понеже те започнаха второто полувреме доста силно. Грозна победа е по-добра от красива загуба."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Павлин Иванов
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи