Васил Евтимов: Най-важното за мен беше да видя усмивките на своите играчи


Васил Евтимов: Най-важното за мен беше да видя усмивките на своите играчи
(сн. НБЛ)
12-11-2022 23:27 | bta.bg

Черноморец сложи край на своята лоша серия от три поредни загуби в НБЛ след гостуването си в зала „Христо Борисов“. „Акулите“ преодоляха съпротивата на Черно море Тича след 96:84. Старши треньорът на тима Васил Евтимов похвали баскетболистите си за представянето.

 

"Мисля, че се получи доста интересен мач. Атмосферата беше супер, виждам, че феновете във Варна са се завърнали в залата. Въпреки всички обиди, които получихме по време на мача, за мен стана интересен мач, хубав мач за гледане. Супер първо полувреме за нас, в което отбелязахме 57 точки и всичко ни се получаваше. Единственото, което не ми харесва е, че загубихме борбата. Но съм доволен, че Кинг Ревълушън има 11 борби, след като хвана една борба срещу Левски. Днес той записа 11 - значи може да се бори.

 

За мен това беше най-важното – да вземе мерки след мача с Левски, който за нас беше най-катастрофалният през тази година. Не знам дали това се превръща в тенденция, защото през миналата година по същото време също играхме най-лошия си мач срещу Левски. Важното е, че излязохме от тази дупка след три поредни загуби. Върнахме се на победния ход.

 

Много трудно се играе в тази зала. Няма отбор, който да дойде тук и да бие Черно море Тича примерно с 20-30 точки. Въпреки че ние водихме с 25 точки по едно време, те накрая успяха да се върнат. С много къса ротация сме, както виждате играхме с 6 човека. Всичките ми играчи са с двуцифрен резултат.

 

Прекрасен баскетбол, много съм доволен, но трябва с една идея в четвъртата част да сме малко по-опитни, за да можем да контролираме мача малко по-добре.  Дадохме им една малка надежда, че могат да се върнат в мача. Но като цяло съм доволен. Както казах – тук се играе много трудно. За мен най-важното беше да видя усмивките на своите играчи, защото три мача поред загубихме и настроението не беше на ниво. Така че се радвам, че спечелихме мача и продължаваме напред.

 

След една седмица имаме мач в Ботевград, ще се подготвим, защото отново ще ни е трудно, но продължаваме да работим. Следващата среща с Балкан е важна, защото ще е интересна. Ботевградчани ще са готови да играят срещу нас. Ние трябва да отидем там и да ги победим, защото миналата година бяхме единственият отбор, който ги победи в Ботевград и дано тази година пак да спечелим там."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи