Световните шампионки по баскетбол за ученици дадоха старт на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“


Световните шампионки по баскетбол за ученици дадоха старт на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“
(сн. basketball.bg)
07-10-2022 15:45 | basketball.bg

Днес тимът на ПГ „Константин Фотинов“, град Самоков, който стана световен шампион на ученическите игри по баскетбол, даде старт на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Отборът, воден от старши-треньора на Рилски спортист и националния отбор за момичета U18 Маргарита Маринкова, бе специален гост на една от първите инициативи на програмата на МОН за развитие на спорта и изкуствата в училищата.

 

Предвидени са 90 млн. лв. за програмата, които ще се инвестират в личностното развитие на учениците от 1-и до 12-и клас чрез занимания с колективни спортове и изкуства. Очаква се до 70 хил. ученици да участват в до 6000 групи и отбори.

 

(сн. basketball.bg)

 

Момичетата от ПГ „Константин Фотинов“ и момчетата от школата на БУБА Баскетбол поведоха деца от 5-то ОУ „Иван Вазов“ в София в импровизирана демонстрация на баскетбола като спорт. Те показаха съвременна баскетболна загрявка, а след това надъхаха момчетата от пейката като истински треньори и мотиватори.

 

В инициативата се включи Мениджър развитие на женския баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова. Сред останалите гости на събитието се отличаваха имената на волейболните звезди от близкото минало – Евгени Иванов и Николай Иванов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи