Моника Борисова: Не бих се замислила дали отново да участвам на Световни ученически игри


Моника Борисова: Не бих се замислила дали отново да участвам на Световни ученически игри
(сн. facebook.com/isfsports)
04-10-2022 19:04 | Деляна Кадиева

Моника Борисова бе избрана в идеалната петица на Световните ученически игри, които се проведоха в Белград. След като през лятото взе участие в две европейски първенства по баскетбол при подрастващите, тя продължи със силното си представяне и на шампионата в Сърбия, като допринесе за това отборът й да спечели титлата. Ето какво сподели Моника пред BGbasket.com за впечатленията си от турнира:

 

„Нивото на Световните ученически игри беше високо, особено като се има предвид, че участват училища. Мисля, че се представихме отлично и се надявам занапред отново да имаме възможност да участваме в такъв формат.

 

Отборите от Непал, Китайско Тайпе и Нигерия определено бяга изненада с участието си на турнира. Не сме ги подценявали в двубоите. Бяха доста интересни съставите им и в играта се виждаше, че дават максимума от себе си. Показаха, че не са това, за което ги мислят останалите страни.

 

Ако мога да сравня нивото на световното и това на европейските лятото, бих казала, че на европейско първенство е една идея по-високо. Все пак там участваха отбори, в които са събрани най-добрите играчи от всяка страна. Тук също имаше национални състезатели, но участваме с училищата си, като някои са в един клубен отбор.

 

След цялото изживяване, мачовете, опознаването на другите отбори, бих казала, че „Вечерта на нациите“ определено много ме впечатли. Самите моменти, както с моя отбор, така и с останалите, са определено назабравими. Естествено, ако имам възможността някога пак да участвам на Световни ученически игри, дори не бих се замислила да приема.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Моника Борисова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи