Тони Дечев: Не сме в идеално състояние, но ще направим всичко да спечелим Суперкупата


Тони Дечев: Не сме в идеално състояние, но ще направим всичко да спечелим Суперкупата
(сн. balkan-basket.com)
02-10-2022 17:23 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев призна, че отборът му все още не е в оптимална форма за началото на новия сезон. Той обаче бе категоричен, че „зелените“ ще направят всичко възможно, за да спечелят предстоящия мач за Суперкупата срещу Рилски спортист в понеделник. Ето какво още сподели наставникът пред BGbasket.com за двубоя, представянето на тима му в контролите и работата в Ботевград:

 

„С оглед на последните два контролни мача, които изиграхме на турнира в Ботевград, се видя, че отборът не е в идеално състояние, но той и няма как да е. Това е чисто нов отбор, нямаше достатъчно време за подготовка, но това са само оправдания. Ние сме готови да се хвърлим в този първи официален мач и да направим всичко възможно да го вземем, независимо от състоянието, в което сме. В момента мисля, че никой отбор не може да каже, че е готов.

 

Реално почти не сме работили заедно целия отбор. В хода на селекцията Павлин се включи последен, Митко малко преди това, чужденците идваха един по един. В тези мачове ние сме били привидно всички, но не сме работили всички заедно, което е огромна разлика. Тепърва се сработваме, но очакваме с всеки ден да ставаме по-добри – както играчите, помежду си, така и аз с тях и те с мен. Това са нормални неща в процеса на изграждането на един отбор, така че трябва да имаме търпение и да полагаме малко повече усилия, за да печелим мачовете.

 

Селекцията на един отбор е отворена. Естествено, че ако някой не оправдава очакванията, може да претърпят промени или ако видим, че имаме нужда от нещо някъде, може да прибавим играчи. Трябва да видим как стоим, как са другите отбори, как върви представянето във ФИБА Къп. Много са факторите, които влияят. Всеки треньор, когато прави селекция, я прави с идеята, че е последна, но невинаги се получава и това е естествен процес.

 

И при Рилски спортист тази година се получи това, което и при нас – имат тотално нов състав. Момчетата изглеждат малко по-добре сработени от нас, защото започнаха малко по-рано подготовка. Нямаха проблеми с контузии, както беше при нас по време на подготовката. След двата изиграни мача, които гледах, отборът им ми изглежда доста прилично, но и на тях им трябва още време и това е най-нормалното нещо, когато започва новият сезон.

 

Людмил Хаджисотиров: Пределно мотивирани сме да започнем сезона с нов трофей

 

Засега всички са здрави, сериозни проблеми нямаме, но те идват от изоставането в подготовката. Нямаме контузени играчи за момента, дано и да нямаме. Искаме всички да са здрави, за да могат да подобряват формата си и да играят все по-добре и по-добре, защото Балкан е отбор, който във всеки мач излиза за победа, независимо от състоянието, ростера или позицията, в която се намира – на фаворит или не.

 

Публиката на Ботевград е такава, която иска победи. Винаги казвам едно и също за феновете там. Първо им благодаря, че винаги са в залата и подкрепят отбора безрезервно. Второ - в началото трябва да бъдем търпеливи и да дадем някакъв кредит на доверие на всички, защото всички сме нови тук и независимо от трудните моменти, които ще имаме, да продължат да подкрепят отбора."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи