Ямбол триумфира в домашния си турнир след напрегнат мач


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. BGbasket.com)

30-09-2022 22:12 | BGbasket.com

Ямбол спечели приятелския турнир, на който бе домакин. На финала днес в зала „Диана“ тимът зарадва своите фенове, побеждавайки ЦСКА с 80:76. Двубоят бе с висок заряд, като до последно имаше интрига.

 

Домакините поведоха с 11:0 на старта на мача, като първият кош на съперника им дойде повече от четири минути след началото. Въпреки лошия старт обаче, ЦСКА доста бързо заличи голяма част от пасива си и след първата част изоставаше с 16:20. Армейците стигнаха и до пълен обрат през втория период, а на почивката резултатът бе равен – 41:41.

 

Баскетболистите на Александър Алексиев отново поведоха след паузата, като последната част започна при 60:55 в тяхна полза. Двата тима продължиха да се движат много близо един до друг до последно. Не мина и без напрежение, като в средата на частта между Павел Маринов и Андрей Иванов прехвърчаха искри, а минути след това и Росен Барчовски имаше претенции към съдиите и получи техническо нарушение, тъй като влезе в игрището. Все пак Ямбол поддържаше аванс от няколко точки и го задържа до последно.

 

Иван Лилов бе най-резултатен за победителите с 21 точки, Павел Маринов е с 20, като бе избран и за MVP. Уил Таварес реализира 15, а 14 има Георги Герганов.

 

За ЦСКА по 17 точки отбелязаха Брандън Йънг и Андрей Иванов (10 борби). Градът обаче получи контузия в рамото, като тепърва ще става ясно какво е състоянието му. Мартин Сотиров се отчете с 13 точки, 12 има Алекс Симеонов.

 


РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ЗА КУПА ЯМБОЛ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи