Христо Добрев: Надявам се Ямбол да е фактор в първенството


Христо Добрев: Надявам се Ямбол да е фактор в първенството
(сн. facebook.com/yambolbasket)
29-09-2022 14:54 | Диана Кабел ТВ

Членът на Управителния съвен на БК Тунджа Ямбол Христо Добрев сподели мнението си за предстоящия турнур Купата на Ямбол. Ето какво каза той пред Диана Кабел ТВ:

 

"Това е предсезонен турнир, който първоначално трябваше да се състои в Стара Загора. Поради проблеми със залата обаче, президентът на клуба ни помоли да го проведем в Ямбол. Бързо успяхме да се справим с организацията. Хубаво е, че ще бъдем доманики на турнира, тъй като нашите фенове ще има възможнотстта да видят още три елитни отбора от българското първенство - Левски, ЦСКА и Берое.

 

ЦСКА знаете от тази година, след като 13 години нямаха отбор в лигата, успяха да намерят солиден спонсор. Някои казват, че може би ще имат и най-високия бюджет от всички отбори в българското първенство. В зависимост как се завъртят мачовете е възможно Левски и ЦСКА да се срещнат един срещу друг за пръв път от толкова много години на ямболски терен.

 

Интересно е, че във всеки един от отборите има представители и треньори, които са играли или са били в ямболския отбор. Например, в отбора на Левски треньор е легендата на ямболския баскетбол Димитър Ангелов. В техния състав ще играе Алан Арнет, който може би феновете ни помнят с това, че през сезон 2017/2018 стана реализатор на цялото първенство и постави рекорд за тима на Ямбол с най-много отбелязани точки средно на мач. В ЦСКА е националния играч Андрей Иванов и още един състезател на Ямбол - Венцислав Петков, който отбеляза рекордните за отбора 80 тройки за един сезон. За Берое ще се състезават Дарин Иванов, който игра при нас четири сезона, и Михаил Комбаков, който стана шампион през тази година с юношеския ни отбор.

 

Смятам, че ЦСКА се очаква да бъде водещият отбор на този турнир. Колкото до останалите три тима - мисля, че са с изравнени сили. Напълно възможно е Ямбол да играе финал и дори да спечели купата. С подкрепата на нашите фенове, това е напълно вероятно. Привлякохме Павел Маринов и Иван Лилов и с тяхна помощ специалисти смятат, че в Ямбол може да победим всеки един от тимовете в първенството.

 

Очаква ни един добър сезон. Надявам се Ямбол да бъде водещ фактор в първенството през този сезон."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Христо Добрев
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи