Тони Дечев: Отборът стоеше добре, но не сме там, където искаме да бъдем


Тони Дечев: Отборът стоеше добре, но не сме там, където искаме да бъдем
(сн. balkan-basket.com)
26-09-2022 20:02 | balkan-basket.com

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев призна, че пред отбора му все още има много работа преди първите официални мачове през новия сезон. Ето какво сподели той след турнира в Пловдив, който "зелените" спечелиха, побеждавайки последователно ЦСКА и Академик:

 

"Една от целите беше да спечелим турнира, но по-основното бе да преценим къде се намираме и да видим и другите отбори в какво състояние са. 

 

По мое мнение нашият отбор стоеше добре, но не сме там, където искаме да бъдем. Естествено, имаме още много работа. Видяхте, че в последния момент към нас се присъедини и Митко, така че общо взето някои неща по тактика и по изчистване на детайли ще започнем пак отначало да ги правим. Труден е процесът, когато играчите идват един по един. От днес очакваме да се включи и Павлин Иванов. Така че продължаваме да работим.

 

Що се отнася до турнира в Пловдив, беше полезен. Успяхме наистина да направим някои неща, които не успяхме да постигнем в първите две контроли в Крайова. Тук се получиха малко по-добре. Радва ме това, че отборът показа характер, защото имахме доста върхове и спадове и след спадовете отборът намираше сили и характер да се върне и да обърне отново хода на срещите, макар че лично аз смятам, че контролирахме и двата мача.

 

В предстоящите два мача от турнира в Ботевград очаквам да видя как се чувства Павлин, той започва тренировки от днес. Нормално е да вземе участие в този турнир. Направихме турнира тук, защото искаме той да стане традиция. И второ - да представим отбора пред нашата публика и момчета да усетят атмосферата преди първия официален мач за Суперкупата.

 

За групата на Балкан във ФИБА Къп след снощните мачове - смятам, че няма изненади. Общо взето случи се това, което очаквахме. В квалификационния турнир за Шампионската лига Уникаха изглеждаше най-сериозният отбор и логично той спечели квалификацията срещу Левице. Единственият отбор, който бе неизвестен за нас, беше Керавнос. Така че групата е ясна. Започваме на 12 октомври. Надявам се дотогава отборът да е в много по-добро състояние, с изчистена визия за играта и за целите, които имаме."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи