Кипърци и чехи в групата на Балкан във ФИБА Къп


Кипърци и чехи в групата на Балкан във ФИБА Къп
(сн. championsleague.basketball)
24-09-2022 17:08 | BGbasket.com

Балкан научи два от съперниците си в груповата фаза на ФИБА Къп през този сезон. Това са кипърският Керавнос и чешкият Опава.

 

Жребият бе изтеглен още през юли, но на практика нито един от опонентите на българския шампион не бе ясен до тази седмица поради възможността на тези отбори да се класират за Шампионска лига.

 

Керавнос игра полуфинал в квалификационния турнир за ШЛ в Лисабон, където обаче отстъпи на домакина Бенфика с 65:73. Именно поражението прати кипърския тим в групата на Балкан.

 

Подобна бе съдбата и на Опава, който също стартира от втория кръг в квалификациите за Шампионска лига, но загуби като гост на сръбския ФМП в Белград със 76:92.

 

Словашкият Патриоти Левице, който също бе изтеглен в групата на Балкан през юли, все още има шанс да се класира за редовния сезон в най-силния клубен турнир на ФИБА. Тимът спечели два мача в квалификациите за ШЛ в Малага – срещу Егис Кьорменд със 79:70 и срещу Карху с 81:57, като на финала в неделя ще се изправи срещу домакина Уникаха с Дейвид Кравиш в състава си.

 

Ако загуби, Патриоти Левице ще продължи участието си във ФИБА Къп, като ще е в групата на Балкан. При победа, мястото му се очаква да бъде заето от „щастлив губещ“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи