Бостън официално отстрани Удока заради аферата с колежка


Бостън официално отстрани Удока заради аферата с колежка
(сн. Twitter)
23-09-2022 12:10 | БТА

Бостън Селтикс официално наказа старши треньора Име Удока за целия сезон 2022-23 заради "нарушаване на политиката на отбора".

 

"Наказанието влиза в сила веднага. Решение за бъдещето му в Селтикс след този сезон ще бъде взето допълнително", се казва в комюнике на клуба.

 

EAPN и и The Athletic съобщиха по-рано, че 45-годишният треньор е имал "взаимна и интимна" връзка с жена, която е служител на клуба, което е нарушение на правилата за поведение в отбора.

 

Това наказание е едно от най-суровите, налагани на треньор в НБА. То идва в момент, когато предсезонният лагер на тима трябва да започне следващата седмица.

 

Удока е преминал през Сан Антонио, Филаделфия и Бруклин като помощник-треньор, преди да поеме ръководството на Селтикс през юни 2021 година. 

 

Бостън завърши миналия сезон със серия от 28 победи и 7 загуби, като достигна до финалите на НБА за първи път от 2010 година насам.

 

"Искам да се извиня на нашите играчи, фенове, както и на ръководството на Бостън и семейството ми, че ги разочаровах. Съжалявам, че поставям отбора в тази трудна ситуация и приемам решението на отбора", каза самият Удока чрез декларация.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи